MENU

SHARDA JAINANDUNSING

Acupunctuur en fysiotherapie

Da Costastraat 16

1053 ZB Amsterdam

0641494109

Mijn visie op fysiotherapie

Het lichaam is uniek en ieder mens beweegt zich op zijn eigen manier. Meestal denken we daar niet bij na, maar wanneer er een stoornis optreedt, worden we ons vaak bewust van ons lichaam en het functioneren daarvan. Het bewegen kan verstoord worden door pijn, chronische of acute overbelasting, een blessure, een onderliggende ziekte of ouderdom. Pas als het lopen, sporten, werken, zitten of staan niet meer vanzelf gaan, realiseren we ons wat we van ons lichaam verwachten.

Vanuit medisch oogpunt kan het lichaam worden ingedeeld in het orgaansysteem/ circulatiesysteem, het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat (spieren/gewrichten/pezen). De meeste aandoeningen van het bewegingsapparaat zijn heel goed met fysiotherapie te behandelen.

Als fysiotherapeut ben ik dan ook gespecialiseerd in het bewegingsapparaat. Ik kan u helpen het normale bewegingspatroon te herstellen of juist een andere manier van bewegen aan te leren die op dat moment goed voor u is. Daarbij maak ik gebruik van massagetechnieken, oefentherapie en houdings- en bewegingsadviezen.

Massage stimuleert of ontspant

Massage is een oude therapie die goed werkt. Het heeft effect op circulatiesysteem (betere doorbloeding) en het zenuwstelsel. Bovendien kan door de aanraking iemands lichaamsbewustzijn worden verbeterd.

Ik gebruik verschillende technieken (klassieke massage, bindweefselmassage, drukpuntmassage/acupressuur), soms voor stimulering, soms juist voor ontspanning:

Mijn specialiteit is bindweefselmassage, een reflextherapie waarbij het gedeelte van de rug wordt onderzocht dat verbinding heeft met de organen of spieren waar de klachten zich bevinden. De massage geeft een prikkel op het ruggenmergniveau; hier komt informatie binnen vanuit de organen, de spieren, de huid en het bindweefsel. Een specifieke prikkel aan het bindweefsel kan een gunstig effect hebben op het geheel. Diverse klachten, zoals hoofdpijn, obstipatie, maagklachten, menstruatieklachten, kunnen met deze vorm van massage effectief worden behandeld.

Er zijn een aantal contra-indicaties waarbij deze behandelingsmethode niet moet worden toegepast: heftige koorts/acute ontstekingen/extreme uitputting/ beschadigde huid. Ook in de eerste drie maanden van de zwangerschap zijn bepaalde massagetechnieken niet geschikt.

Oefenen op maat

Oefentherapie is een breed begrip. Als fysiotherapeut geef ik gerichte oefeningen om uw klachten te verminderen. Er zijn veel oefensoorten waar ik gebruik van maak, zoals klassieke oefeningen, yogaoefeningen en chi kung. Het is mijn taak om de juiste oefeningen te vinden om u te helpen.